Å komme seg rundt med båt i Norge

Etter du har kjøpt, eller bygd, din første båt er det neste punktet å finne et fint sted å sjøsette den. Dette må kanskje bli den nærmeste havnebyen din, men det betyr ikke at du ikke kan ta med båten rundt om i Norge for å besøke de vakre kystlinjene våre. For båtentusiaster er Norge et perfekt land å kjøre rundt i. Enten om du liker innsjøer, elver, åpent hav eller lange fjorder har Norge det. Om du liker det harde været kan du dra til Finnmarksvidda, om du liker det lune havet kan du dra ned på sørkysten. I denne korte artikkelen kan du lese om noen av de beste stedene for båtentusiaster.

Halden

Halden er en undervurdert liten havneby perfekt for båtentusiaster. Byen har også masse historie, spesielt når det kommer til båtkultur. Halden har mange små nærliggende øyer hvor man lett kan taue til en trebåt. Noe flott med Halden er at man oppholder seg nærme svenskegrensa, slik at man lett kan kjøre over grensa til noen av de flotte byene Sverige har å by på. Strømstad er den nærmeste nabobyen som tilbyr attraksjoner og gode restauranter langs kysten.

Kristiansand

I Kristiansand holder den kjente trebåten til Kaptein Sabeltann til. Kanskje det er derfra alle trebåteierne langs sørkysten har fått ideen fra? Kristiansand er en vakker by på Sørlandet med lange somre og godt vær. Det finnes også mange båtentusiaster som holder til her, så du kan dele hobbyen din med mange andre båtinteresserte!

Stavern

Stavern er en sentral kystby som er kjent for godt båtliv. Etter en kort stund i Stavern har man sett nok sportsbåter og små yachter for resten av livet. Men Stavern er også et miljø for de som liker mer beskjedne og robuste båter. Stavern kan tilby mange flotte fiskeområder og små øyer for en liten grillfest.

Svalbard

Svalbard er kanskje ikke en aktuell lokasjon for deg og kanoen din, men det er et perfekt reisemål om du liker båtreiser. Men om du har en stødig trebåt som tåler vær og vind kan du få oppleve noe av det vakreste norsk natur har å tilby. Om vinteren kan du se det storslagne nordlyset. I tillegg er Svalbard et perfekt område for å oppleve eksotiske sjødyr som hval.

De norske fjordene

Om du vil bort fra byene og inn til et stille område omgitt av ekte norsk natur er de norske fjordene det perfekte stedet for deg å dra. Oslofjorden er den mest sentrale fjorden med store byer på alle kanter. Vil man til et roligere miljø lengre bort fra alle menneskene og støyen kan man dra til Vestlandet. Her finner man de storslagne fjordene med høye fjell, gamle trær og klassiske trebåter på alle kanter. Det er ikke mangel på byer her heller. Man kan lett finne en liten bygd man kan taue fast trebåten sin ved for å oppleve den vakre naturen man har seilt forbi nærmere. I disse bygdene serveres det riktig nok vafler istedenfor sushi.