Hvor kan man kjøpe båt i Norge?

Om du ikke er interessert i å bygge din egen båt kan du lett finne en båt som passer stilen din på det store markedet i Norge. Ettersom det europeiske markedet har blitt styrket er det færre billige båter å finne sørover i kontinentet. Hvis du ønsker deg en større båt er det Norske markedet som oftest den billigste og beste løsningen. I tillegg er det tryggere å kjøpe en båt fra en norsk aktør. Likevel er det ikke alltid like lett å finne deg den perfekte båten. Det er mange krav og tilpasninger som kreves for at en båt skal bli perfekt for nettopp deg. Heldigvis er du på båtjakt i Norge, hvor vi har mange ulike valgmuligheter og gode utsalg. Det er nok kystmiljøene på Vest- og Sørlandet som har de beste valgmulighetene, men se ikke bort ifra at det er private aktører som selger bort båter i lokalmiljøet dit også.

I denne lille artikkelen kommer vi til å fortelle om de beste stedene for deg å dra på båtjakt i Norge. Mer spesifikt er det trebåter vi ønsker å fokusere på. Det er smart å starte jakten lenge før sommersesongen, slik at du ikke står uten båt i det flotte juli-været.

Bruktbåter

Bruktbåter er et perfekt førstegangskjøp for mange nye båtentusiaster. På denne måten slipper du å bla opp en gigantisk sum med penger for å kjøpe en båt du kanskje ikke er så interessert i likevel. Mange båtverksteder får også inn gamle og slitte trebåter som fikses på, restaureres og selges videre til nye glade brukere. Det finnes også mange nettsider som spesialiserer seg på salg av båter, dette inkluderer også brukte trebåter. Finn.no er selvfølgelig også en god plass for å søke etter din neste båt på.

Nye båter

Det er ikke like mange butikker og nettbutikker som fokuserer på trebåter, men om du drar rundt og ser skal du ikke se bort ifra at noen har en liten trebåt for deg. På baat.no sin egen kategoriside for trebåter finnes det en mengde butikker, verksteder, nettsider og firmaer som jobber med salg, reparasjon og promotering av trebåter. Om du er spesielt interessert kan du også lese mer om båtfestivaler, bryggerier, museum og foreninger som handler om trebåter.

Siden trebåter blir bygd på en meget spesiell måte som krever mye tid, omsorg og arbeid er det ofte ikke satt noen fast pris på levering av trebåter. Om du ønsker å kjøpe en ny trebåt er det nok mange forskjellige detaljer og spesifikke bruksområder som vil gjøre din trebåt unik. Derfor må man snakke med den aktuelle leverandører for å få satt prisen på drømmebåten din.